مانور آمادگی در برابر حوادث شیمیایی برگزار شد

انتشار محتوا: ۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۱:۱۴:۴۴ بعد از ظهر
به گزارش وب‌دا، این مانور به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری کمیته پدافند غیرعامل و مرکز مدیریت بحران دانشگاه و همچنین هلال احمر و نیروی انتظامی با محوریت پدافند شیمیایی برگزار شد.

به گزارش وب‌دا، این مانور به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری کمیته پدافند غیرعامل و مرکز مدیریت بحران دانشگاه و همچنین هلال احمر و نیروی انتظامی با محوریت پدافند شیمیایی برگزار شد.
در این مانور دو روزه که با هدف تاب آوری تیم‌های بهداشتی در هنگام بحران و با سناریو نشت گاز کلر و به دنبال آن انتشار آلودگی شیمیایی در منطقه انجام شد، کارکردهای اختصاصی بهداشتی و مراقبتی تیم‌های تخصصی حاضر تمرین و ارزیابی شد.  

لزوم ارتقای دانش مردم و مسئولان در برابر حوادث غیرمترقبه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حاشیه بازدید از این مانور از همکاران معاونت بهداشت، مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و هلال احمر که در اجرای این مانور همکاری و مشارکت داشتند قدردانی کرد.
دکتر رضا احمدی با اشاره به اینکه ایران از جمله مناطق در معرض حوادث و بلایای غیرمترقبه است، گفت: باید دانش مردم و مسئولان در برابر حوادث غیرمترقبه ارتقا پیدا کند تا از عوارض ناخواسته آن جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات با توجه به شدت و حجم آثار ناشی از حوادثی مانند سیل، زلزله، بیماریهای واگیردار عفونی و ... نیازمند کمک‌ سایر کشورها هم هستیم، تصریح کرد: با این وجود وظیفه ما برنامه‌ریزی و حفظ آمادگی در سطح دانشگاه است.
دکتر احمدی بر شناسایی و احصاء خطرات قبل از وقوع حادثه تاکید و اظهار کرد: باید علاوه بر مشخص نمودن وظایف پرسنل در حیطه های مختلف و تعیین نوع کار و خدمت، تقسیم کار و هماهنگی با سایر ارگانهای سطح شهر هم انجام شود.
وی با بیان اینکه در این مانور آمادگی 5 تیم مستقر بهداشتی از جمله بهداشت محیط، مبارزه با بیماریها و... مورد تمرین و ارزیابی قرار گرفت، گفت: در هنگام وقوع حوادث غیرمترقبه امکان آلودگی آبها، امکان افتادن اجساد حیوانات و انسانها، احتمال گسترش بیماریهای عفونی و احتمال افزایش ناقلین و حشرات وجود دارد.
دکتر احمدی میزان آمادگی نیروهای حاضر در این مانور را خوب ارزیابی و خاطرنشان کردند: مشکلات و نواقص احتمالی و همچنین نقاط قوت اجرای این مانور احصاء و مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.


قدردانی معاون فرماندار گناباد از دانشگاه علوم پزشکی برای برگزاری این مانور
معاون فرماندار گناباد هم در جریان بازدید از روند اجرای مانور، با تشکر از همه دست‌اندرکاران به ویژه دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: آمادگی در برابر حوادث و بلایا یکی از ارکان مهم چرخه کاهش بلایاست .
شریفی مقدم برگزاری این مانورها را در جهت افزایش آمادگی نیروها برای مقابله با بحران‌ها عنوان و اظهار کرد: این مانور با هدف آمادگی بیشتر نیروها و هماهنگی بیشتر برای مقابله با حوادث غیرمترقبه به ویژه در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور برگزار شده است.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی و تحلیل نقاط ضعف و قوت این مانور خاطرنشان کرد: نیروهای امداد و نجات باید همواره در حالت آمادگی کامل باشند تا در هنگام مواجهه با بحران‌ها و حادثه‌ها از تشدید خسارت‌ها جلوگیری کنند.


تمرین اقدامات لازم برای پاکسازی عوامل آلوده کننده آب و هوا
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد و فرمانده تیم‌های بهداشتی اجراکننده این مانور با اشاره به اهمیت حفظ و ارتقای آمادگی تیم‌های بهداشتی برای مواجهه با حوادث غیرمترقبه اظهار کرد: نیروهای حاضر در این مانور به تمرین مقابله با انواع تهدیدات شیمیایی، میکروبی، بیولوژیک و رادیواکتیو پرداختند.
دکتر جواد صادقی نسب افزود: در این مانور سناریوهای مختلفی برنامه ریزی شده بود تا همکاران گروه بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌ها بتوانند در هنگام آلودگی آب و هوا و .. اقدامات لازم را برای پاکسازی عوامل آلوده کننده از محیط و همچنین درمان و مراقبت از بیماران انجام دهند.


زلزله از اصلی ترین مخاطرات منطقه است
رئيس اورژانس پيش بيمارستاني و مدير حوادث دانشگاه، هدف از برگزاری این مانور را احصاء مخاطرات منطقه عنوان و اظهار کرد: علاوه بر اینکه زلزله از اصلی ترین مخاطرات منطقه است، 90درصد پهنه جغرافیایی کشور نیز در معرض خطر نسبی زلزله قرار .
محمدحسين اسماعيل زاده افزود: در این مانور آمادگی پرسنل با رویکرد معاونت بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفت و پس از آن با برگزاری جلساتی، نقاط قوت و ضعف آن شناسایی خواهد شد.
وی با اشاره به افتتاح فرودگاه شهدای گناباد گفت: وجود این فرودگاه در مدیریت بحران بسیار مهم و ضروری است و امیدواریم در مواجهه با حوادث غیرمترقبه بتوانیم به بهترین نحو آنها را مدیریت کنیم.

عکس شماره 5
2
3