به گزارش وبدا، این آزمون به مدت دو روز تحت نظر ممتحنین برجسته از اساتید گروه فوریتهای پزشکی از دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، گناباد، بیرجند و تربت حیدریه در پردیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.
در این آزمون که با حضور پرسنل اورژانس 115 دانشگاه در دو مرحله تئوری و عملی برگزار شد، مباحث مهمی همچون پروتکلهای افلاین، تروما و احیای قلبی ریوی (CPR) بر اساس آخرین دستورالعملهای علمی و بینالمللی، بهویژه در راستای بهبود کیفیت ارائه خدمات اورژانسی به بیمارستانها و مراکز درمانی، مورد ارزیابی قرار گرفت. این موضوعات، که جزء اصول اساسی در آموزش و عملکرد تیمهای اورژانس محسوب میشوند، در قالب بخشهای تئوری و عملی به کارآموزان آموزش داده شد و سپس از آنان آزمون بهعمل آمد.
نقش آزمون صلاحیت بالینی در ارتقای سطح علمی و عملی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد پس از بازدید از فرآیند برگزاری این آزمون گفت: آزمونهای صلاحیت بالینی, نقش بسیار مهمی در ارتقای سطح علمی و عملی پرسنل اورژانس دارد.
دکتر خواجوی ضمن قدردانی از مسوولین اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه افزود: در آموزشهای تخصصی بهویژه مباحث حساسی همچون تروما، احیای قلبی ریوی و پروتکلهای آفلاین که در شرایط بحرانی بهکار گرفته میشوند، دانش و مهارت پرسنل باید مطابق با آخرین استانداردهای علمی همراه باشد و این خود باعث میشود که خدمات مطلوب و با کیفیت به بیماران ارائه شود.
آموزش مداوم و ارزیابیهای دقیق؛ تضمینکننده ارائه خدمات فوری و باکیفیت به مردم
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه نیز گفت: یکی از اولویتهای ما در اورژانس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، ارتقای سطح علمی و عملی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی است.
اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: این آزمونها گامی مهم در راستای تحقق این هدف است و آموزش مداوم و ارزیابیهای دقیق، تضمینکننده ارائه خدمات فوری و باکیفیت به مردم در مواقع بحرانی است.
بخش دیگری از این آزمون، مربوط به آزمون عملی آشنایی با مباحث فنی مرتبط با رانندگی آمبولانس بود.
در این بخش از آزمون صلاحیت بالینی، پرسنل اورژانس مهارتهای لازم برای استفاده از تجهیزات آمبولانس و رانندگی حرفهای در شرایط پرتنش را تمرین کردند تا بتوانند در زمانهای بحرانی، خدمات مورد نیاز را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند.
معاون اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز گفت: در کنار دانش تئوری، تسلط به مهارتهای عملی و آشنایی با تجهیزات نقلیه اورژانس برای تیمهای فوریتهای پزشکی ضروری است.
نظارت دقیق بر روند ارزیابی و ارائه بازخوردهای علمی و فنی به شرکتکنندگان
محمدی با بیان این که در آزمون صلاحیت بالینی امسال ممتحنینی از دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، مشهد، بیرجند و تربت حیدریه برگزار شد گفت: این امر باعث شد تا استانداردهای آزمونها به روز و مطابق با بهترین روشهای آموزش اورژانس پیش بیمارستانی در کشور قرار گیرد و ممتحنین با حضور در این آزمونها، نظارت دقیق بر روند ارزیابی و ارائه بازخوردهای علمی و فنی به شرکتکنندگان داشتند.
آزمون علمی، مهارتی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، علاوه بر ارزیابی علمی و عملی، موجب تقویت توانمندیهای فنی و عملی تیمهای فوریتهای پزشکی در زمینههای مختلف شد و اینگونه آزمونها نه تنها در راستای بهبود تواناییهای فردی پرسنل، بلکه در نهایت برای افزایش کارایی کلی سیستم اورژانس و نجات جان افراد در شرایط بحرانی، حائز اهمیت فراوان است.