اولین رویداد ملی سماق برگزار شد

انتشار محتوا: ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۰۲:۵۵ بعد از ظهر
همزمان با هفتمین جشنواره برداشت سماق، اولین رویداد ملی سماق در دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.
somagh

به گزارش وب‌دا، همزمان با هفتمین جشنواره برداشت سماق، اولین رویداد ملی سماق به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سالن شهید دکتر چمران برگزار شد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این مراسم این همایش را فرصت مناسبی برای به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه‌های متقابل بیان و اظهار کرد: در دنیای امروز، تحقیقات علمی نه تنها به عنوان یک ابزار برای پیشرفت علمی، بلکه به عنوان یک عامل کلیدی در حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی شناخته می‌شوند.

دکتر علی فیروزی توجه ویژه به طرح‌های تحقیقاتی ارائه شده در پاسخ به نیازها و مشکلات موجود در جامعه را از اولویت‌ها و رسالت‌های اصلی این معاونت برشمرد و تصریح کرد: بدون شک، طرح‌های تحقیقاتی اثرگذار و مبتنی بر نیازهای جامعه نه تنها به توسعه علمی و فناوری کمک می‌کنند بلکه به سرعت پیشرفت جوامع و بهبود شرایط زندگی افراد نیز کمک می‌نمایند بنابراین، تشویق و حمایت از این گونه طرح‌ها و محققان و پژوهشگرانی که در این زمینه‌ها فعالیت می‌نمایند، امری بسیار اساسی و حیاتی است.

وی با بیان اینکه در مرکز رشد فناوری سلامت تمامی ایده‌ها و طرح های کاربردی مرتبط با سلامت مورد حمایت قرار می‌گیرد افزود: در حال حاضر 14 واحد فناور در این مرکز مستقر هستند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد معرفی و شناساندن سماق منطقه گناباد به کشور را یکی از اهداف برگزاری این رویداد بیان و اظهار کرد: حرکت به سمت کاربردی شدن تحقیقات بر روی سماق و تهیه محصولات فرآوری شده از آن در قالب‌ طرح‌های فناوری از جمله اهداف برگزاری این رویداد بود.

دکتر فیروزی با بیان اینکه سماق نه تنها در فرهنگ غذایی ما جایگاه ویژه‌ای دارد، بلکه دارای خواص درمانی و اقتصادی بسیار مهمی نیز هست، تصریح کرد: پژوهش‌های علمی در این زمینه می‌تواند به توسعه صنعت کشاورزی، داروسازی و حتی صنایع غذایی کمک شایانی کند.

فرماندار گناباد نیز گفت: این شهرستان از ظرفیت‌های زیادی در بخش‌های اقتصادی و کشاورزی برخوردار است که از جمله می‌توان به برخورداری از بیشترین سطح زیرکشت سماق در کشور اشاره کرد.

رضا نصیری توسعه کمی و کیفی و جذب سرمایه‌گذار برای ایجاد واحدهای فرآوری و بسته‌بندی از ضرورتهای بخش کشاورزی و به خصوص محصول سماق در شهرستان گناباد دانست. وی ادامه داد: با ایجاد و توسعه صنایع بسته بندی و فرآوری ضمن افزایش ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی و دامی شاهد رونق اقتصادی این بخش افزایش می یابد و باید با حمایت از سرمایه گذاران بستر جلب و دلگرمی آنان را به فعالیت در این بخش افزایش داد.

نصیری اظهار داشت: باید با فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی و دامی، شهرستان گناباد در بازارهای رقابتی صادراتی داخلی و خارجی جایگاه خود را افزایش دهد.

شایان ذکر است در این رویداد علمی، استادان و محققان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور درباره اهداف و محورهای برگزاری آن از جمله راهکارهای علمی سماق سخنرانی و تحقیقات علمی جدید در این زمینه را ارائه دادند.