دکتری تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی گناباد:

مادران باردار خطر گرمازدگی را جدی بگیرند

انتشار محتوا: ۳۱ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۲۱:۳۲ قبل از ظهر
قرار گرفتن در معرض گرما در هر سه ماهه بارداری با پیامدهای نامطلوب بارداری از جمله زایمان زودرس، مرده زایی و تولد نوزاد کم وزن همراه است.
garma

دکتر فریبا عسگری دکتری تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مصاحبه با وبدا گفت: قرار گرفتن در محیط آزاد و بیرون از منزل می‌تواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد. با این حال، در روزهای گرم سال ممکن است منجر به آسیب‌های سلامتی برای زنان باردار از جمله اختلالات فشار خون و سایر عوارض بارداری شود. 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: در دوران بارداری بدن خانم‌ها تحت تغییرات فیزیولوژیک دوران بارداری از جمله افزایش حجم خون، برون ده قلبی و ضربان قلب است و گرما فشار بیشتری را بر سیستم قلبی عروقی آنها وارد می کند. 
دکتر عسگری تاکید کرد:  قرار گرفتن در معرض گرما در هر سه ماهه بارداری با پیامدهای نامطلوب بارداری از جمله زایمان زودرس، مرده زایی و تولد نوزاد کم وزن همراه است و علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض گرما در سه ماهه اول بارداری ممکن است خطر برخی از نقایص مادرزادی را افزایش دهد. 
وی با بیان اینکه در روزهای گرم، با افزایش سطوح آلاینده‌های هوا از جمله ازن، ذرات ریز و دی اکسید گوگرد، کیفیت هوا در وضعیت ناسالم قرار می‌گیرد تصریح کرد: تنفس هوای آلوده باعث ایجاد التهاب شده و ممکن است در جریان خون و رشد جفت اختلال ایجاد کند.

عسکری خاطر نشان کرد: قرار گرفتن در معرض گرما و آلودگی هوا با هم می تواند خطر پیامدهای نامطلوب بارداری از جمله زایمان زودرس را در مقایسه با هر یک از رویدادهای آب و هوایی به تنهایی افزایش دهد. 
دکتری تخصصی سلامت باروری دانشگاه افزود: برای زنان باردار مبتلا به آسم، تنفس هوای آلوده می‌تواند بسیار خطرناک باشد زیرا آسم می‌تواند به پیامدهای نامطلوب بارداری مانند زایمان زودرس، نوزادان با وزن کم هنگام تولد و مرگ و میر پری ناتال کمک کند. 

عسکری به مادران باردار توصیه کرد در فصل گرم سال موارد زیر را رعایت کنند: 
 1. از ورزش در هوای گرم بخصوص در رطوبت زیاد خودداری کنید. ورزش را در مکان خنک انجام دهید. 
 2. در طول روز با نوشیدن آب زیاد از کم آبی جلوگیری کنید. مصرف مایعات شیرین و قهوه را محدود کنید. 
 3. لباس راحت و خنک که از الیاف طبیعی تهیه شده و کلاه لبه‌ دار بپوشید. 
 4. در مکان‌های خنک که نسیم می‌وزد قرار بگیرید. 
 5. قرار گرفتن در معرض گرما را محدود کنید و در ساعات گرم روز از منزل خارج نشوید. فعالیت های خود را در خنک ترین زمان روز یا عصر برنامه ریزی کنید. 
 6. دمای بدن را با دوش گرفتن های متعدد در روز تنظیم کنید. 
 7. وعده های غذایی را بیشتر و حجم هر وعده را کم کنید. (مصرف منظم و مداوم مایعات و غذا در طول روز) 
 8. از بطری های اسپری پر از آب برای خنک کردن صورت و بدن خود استفاده کنید. 
 9. یک دستمال مرطوب یا پوشش خنک کننده را دور سر و گردن خود قرار دهید. 
 10. پاهای خود را در یک کاسه آب خنک قرار دهید. 
 11. از کرم های ضد آفتاب مناسب استفاده کنید. 
 12. استراحت تان را بیشتر کنید. 
13- با دیدن علائم گرما زدگی شامل تعریق شدید، گرفتگی عضلات، ضعف، سرگیجه، سردرد، تشنگی، حالت تهوع، استفراغ و انقباضات زودرس رحمی با پزشک، ماما و مراقبین سلامت خود مشورت کنید.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس