به گزارش وبدا، دکتر عباس عبادی روز دوشنبه 29 آبانماه در آیین بزرگداشت هفته پرستار و تجلیل از پرستاران نمونه دانشگاه علوم پزشکی گناباد در تالار اجتماعات شهید دکتر چمران این دانشگاه با تاکید بر لزوم حفظ کرامت انسانی و تکریم بیماران گفت: حفظ کرامت انسانی و احترام گذاشتن از مهمترین اصولی است که باید در خدمترسانی به مردم مورد توجه قرار گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، پرستاری را حرفهای عاطفی و عالمانه دانست و اظهار کرد: افتخار جامعه پرستاری تلفیق دانش همراه با رفتار معنوی و عاطفی است.
پرستاری حرفهای عاطفی و عالمانه است
عبادی با بیان اینکه همراهی جنبههای معنوی با آموزههای علمی میتواند یک پرستار شاخص را بسازد، گفت: بیماران محتاج دلسوزی ما نیستند بلکه باید با آنها همدلی عالمانه داشته باشیم که این امر موجب تقویت سرمایه اجتماعی میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید مردم محور اصلی پرستاران باشند، خاطرنشان کرد: نبود و کمرنگ بودن خدمات پرستاری به مردم آسیب میزند.
سلامتی مردم مهمترین دغدغه پرستاران است
معاون پرستاری وزارت بهداشت، سلامتی مردم را مهمترین دغدغه پرستاران دانست و گفت: باید با تقویت جایگاه پرستاری نوع نگاه به این حرفه را تغییر و خدمات شایسته آنها را ارائه دهیم.
عبادی از گناباد به عنوان مهد دانش یاد کرد و با اشاره به بالابودن میانگین نرخ تحصیلات در این منطقه اظهار کرد: باید از ظرفیتها و زیرساختهای خوب علمی دانشگاه علوم پزشکی و شهرستان گناباد برای ارائه خدمت مطلوبتر به مردم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه میانگین تعداد پرستاران کارشناسی ارشد به کارشناسان پرستاری حدود 3 تا 4 درصد است، اظهار کرد: این شاخص در دانشگاه علوم پزشکی گناباد 11 درصد است که باید از این ظرفیت خوب برای کاهش فاصله بین آموزش و بالین استفاده کرد.
عبادی با بیان اینکه باید نوع نگاه به شاخص ضریب اشغال تخت بیمارستانی تغییر کند، گفت: همیشه نباید فرض کنیم که ضریب اشغال بالای تخت بیمارستانها نشانه خوبی است بلکه ممکن است کاهش این شاخص به دلیل عملکرد خوب در حوزه بهداشت و پیشگیری و کاهش ورود بیمار به بیمارستانها باشد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیماران مبتلا به 11بیماری از جمله نارسایی قلبی مراجعه مکرر به بیمارستانها دارند، گفت: با راه اندازی واحد آموزش و پیگیری پرستاری طی سال گذشته توانستیم 34 درصد بیماران قلبی را تحت مراقبت و پیگیری قرار دهیم که با این اقدام نرخ بستری مجدد را از 25 به 8 درصد کاهش دادهایم. عبادی خاطرنشان کرد: با همین یک رفتار پرستاری ساده و کوچک مانند آموزش دادن، تماس گرفتن و ... توانستهایم از اشغال تختها و هزینههای بیمه جلوگیری کنیم و اگر در بیماریهایی مثل دیابت و پرفشاری خون انجام شود، آورده زیادی برای نظام سلامت خواهد داشت.