معرفي واحد بهداشت دهان و دندان

dentis   moarefident
  unitdent

شرح وظایف

واحد بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد زیر مجموعه واحد های تحت پوشش این معاونت و نهایتا دفتر بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد .
• مهمترین وظایف واحد بهداشت دهان و دندان
- برنامه ریزی در امر بهداشت دهان و دندان منطقه تحت پوشش
- انجام فعالیت های آموزشی و چاپ و نشر مطالب آموزشی
- نظارت بر عملکرد دندانپزشکان شاغل در مراکز بهداشتی درمانی
- اجرای طرح ملی بهداشت دهان و دندان برای دانش آموزان مقطع ابتدایی
- تهیه مواد تجهیزات مورد نیاز واحد های بهداشت دهان و دندان
- بررسی آمار ماهیانه مراکز و ارسال آن به دفتر بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت
- نظارت صحیح بر انجام کنترل عفونت در واحد های دندانپزشکی
- انجام طرح ها و برنامه های دفتر سلامت دهان ودندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
• اهداف واحد بهداشت دهان و دندان
1- افزایش آگاهی مردم در زمینه بهداشت دهان و دندان
2- بهبود کلی وضعیت ارائه خدمات اولیه بهداشت دهان و دندان
3- بهبود کیفی وضعیت ارائه خدمات اولیه بهداشت دهان و دندان
- هدف اصلی ارتقاء سلامت دهان و دندان جامعه می باشد

استراتژی

1- آموزش
1-1 آموزش مادران باردار : معاینه در ماههای 3-5-7 بارداری و دادن آموزش به مدت 10 دقیقه به این افراد
2-1 آموزش مادران شیرده : مادران شیرده بایستی دوبار معاینه شوند یکبار چهل روز پس از زایمان و مراجعه دوم از چهل روز تا یکسال پس از زایمان خواهد بود که بایستی در خصوص اهمیت دندان های شیری و راههای مراقبت از آنها و عادت غلط دهانی در کودکان و عوارض رویش دندان ها و آشنایی با سندرم پوسیدگی دندان در دوران شیر خواری NURSING CARRIES  آشنا شوند .
3-1 آموزش کودکان بدو تولد تا 6 سالگی : مادران بایستی در خصوص اهمیت دندان های شیری – مسواک زدن دندان کودکان و رعایت بهداشت و تاکید به مصرف مواد فلوراید دار و تغذیه آموزش ببینند .
4-1 آموزش کودکان 11-6 ساله
2- پیشگیری :
- به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندان در دانش آموزان برای کلیه دانش آموزان شناسنامه سلامت تهیه شده است که اطلاعات خانوادگی دانش آموزان و وضعیت سلامت عمومی و وضعیت دهان و دندان و خدمات مورد نیاز آنان ثبت می گردد .
- طرح ملی وارنیش فلوراید در مدارس ابتدایی هر 6 ماه یکبار به صورت رایگان جهت دانش آموزان مقطع ابتدایی انجام می شود .
- به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندان روش های دیگری هم وجود دارد مثل فلوراید تراپی دندان ها – استفاده از ژل فلوراید – فیشور سیلانت کردن دندان ها تازه رویش یافته و ....
3- درمان :
بخش عمده برنامه طرح دانش آموزی است در این راستا ارائه خدمت به دانش آموزان با تنظیم تعرفه
( 30 % ) با الویت دندان 6 پوسیده و کشیدن ریشه های باقیمانده و فلوراید تراپی و فیشور سیلانت صورت گرفته است.

* خدمات ارائه شده در مراکز دندان پزشکی تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه گناباد
- معاینه دهان و دندان
- کشیدن دندان
- ترمیم تاج دندان با مواد همرنگ نوری