معرفی مرکز آموزش بهورزی

با توجه به اصل سوم و چهارم مراقبت های بهداشتی درمانی و چهار اولویت در نظر گرفته شده در نظام مراقبت های بهداشتی درمانی و در راستای تحقق اهداف نظام سلامت در کشور مراکز آموزش بهورزی با هدف تربیت بهورزان ماهر جهت مناطق روستایی تاسیس گردیده اند .
مرکز آموزش بهورزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد جزء اولین مراکز آموزش بهورزی در کشور و خصوصاً در استان خراسان می باشد . با اجرای طرح توسعه و گسترش شبکه ها  در استان خراسان در سال 1362 دو شهرستان گناباد و قوچان به عنوان پایلوت جهت اجرای طرح انتخاب شدند و با شروع آن از سال 1362 ابتدا آموزش بهورزان در مرکز آموزش بهورزی امام رضا(ع) مشهد انجام شد و از سال 1364 مرکز آموزش بهورزی گناباد شروع به فعالیت نمود و از آن زمان تاکنون 11 دوره آموزشی برگزار و تعداد 101 نفر بهورز را آموزش داده اند که علاوه بر تربیت بهورزان برای شهرستان های گناباد و بجستان برای شهرستانهای تربت حیدریه ، خواف ، قاین ، فردوس ، طبس نیز بهورز تربیت نموده است و طی 3 دوره آموزش ماما روستا تعداد 17 نفر ماما روستا تربیت شده اند .
شایان ذکر است مرکز آموزش بهورزی برنامه های آموزشی و بازآموزی بهورزان اجرایی را نیز عهده دار بوده و بصورت ماهانه جلسات آموزشی برگزار می کند . همچنین در اجرای برنامه های جدید همکاری لازم را با واحدهای ستادی دارد از دیگر برنامه های مرکز  پیگیری مشکلات بهورزان ، بهداشت مدارس و بهداشت دهان و دندان دانش آموزان مدارس ، توزیع فصلنامه بهورز .